Aktivnosti u zajednici  

PONEDJELJKOM: 

 • Folklor-mladi u 19.30

UTORKOM:

 • Tamburice u 18.00
 • Klapa "Filiae Croatiae" u 19.30
 • Klapa "Stella maris" u 19.30

SRIJEDOM:

 • Franjevačka mladež/Frama u 19.30

ČETVRTKOM:

 • Molitvena zajednica - poslije mise
 • Zbor mladih u 19.30

PETKOM:

 • Folklor-veliki u 19.30

SUBOTOM:

 • Dječji zbor u 11.00
 • Folklor-djeca u 11.45

NEDJELJOM:

 • Mješoviti zbor u 17.00

SVAKODNEVNO:

 • Umirovljenici od 16.30
   

Fotogalerija  

   

 

Poštovani vjernici,

od 09. 05. moći ćemo slaviti mise uz poštivanje određenih odredbi. Odredbe koje je sastavila naša biskupija su zahtjevne i složene. Molimo da sve dobro pogledate i da se strogo držite navedenog, jer samo održavanjem ovih odredbi i pravila možemo slaviti mise i druge sakramente.

ODREDBE ZA SLAVLJE MISA

1.     Na misi će moći biti prisutan samo ograničen broj sudionika, koji će biti određen po veličini pojedine crkve. Razmak između sudionika treba biti najmanje 2 metra sa svih strana (osim za članove obitelji koji žive skupa; tada sljedeće označeno mjesto za sjedenje treba ostati – radi razmaka - slobodno). Sva mjesta za sjedenje trebaju  biti označena i svaki sudionik treba sjediti na označenom mjestu. Stajaća mjesta nisu dozvoljena.

2.     Kod ulaza i izlaza u crkve treba se držati propisanog razmaka od 2 metra. Ulaz i izlaz trebaju biti jasno označeni. Na ulazima u svim crkvama treba biti sredstvo za dezinfekciju ruku

3.     Na misama neće biti zajedničkog pjevanja budući da zajedničko pjevanje stvara posebni rizik za infekciju. Iako odredbe daju mogućnost da na misi bude dvoje ministranata i čitači, do daljnjega neće biti ministranta i čitača (kako bi i na taj način spriječili moguće opasnosti).

4.     Nošenje zaštitne maske (Mund-Nasen-Bedeckung) itekako se preporučuje svim sudionicima na misi.

5.     Kod svake mise trebaju biti dva redara koji će vjernike upućivati na pravila i koji će kontrolirati poštivanje pravila u crkvama. Redari moraju nositi zaštitnu masku. Kod svake  mise treba biti određena jedna osoba koja je odgovorna za provođenje i držanja pravila.

6.     Osobe sa simptomima bolesti neće moći sudjelovati na misama i to mora biti jasno naznačeno.

7.     Posude za svetu vodu i dalje ostaju prazne. I dalje vrijedi pravilo da se za vrijeme mise ne pruža znak miraKošarice za milostinju neće se nositi kroz redove crkve, nego će stajati na izlazu iz crkve.

8.      Obveza da vjernik nedjeljom treba sudjelovati na misi i dalje je ukinuta. DAKLE, SVI VJERNICI KOJI ZBOG OVE SITUACIJE U SVOJOJ SAVJESTI SMATRAJU DA NE MOGU ILI NE TREBAJU IĆI NA MISU, OSLOBOĐENI SU DUŽNOSTI SUDJELOVANJA NA NEDJELJNOJ MISI. Posebno se mole starije osobe i osobe koje spadaju u rizičnu skupinu da se ne osjete s jedne strane kako su isključeni sa misa niti da s druge strane imaju grižnju savjesti da moraju doći na misu nedjeljom.

9. Ulazak u sakristiju je strogo zabranjen za sve, osim za svećenika i sakristana.

 

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA MISI

1.     Svi koji žele biti na misi trebaju se prijaviti. Kod prijave treba navesti ime, prezime i broj telefona. Valjalo bi imati obzira ako sam npr. bio jedne nedjelje na misi, da sljedeće nedjelje omogućim da i drugi može sudjelovati na misi. Oni koji ne mogu prisustvovati misi zbog ograničenja broja sudionika trebaju se informirati o mogućnosti sudjelovanja na misama u drugim crkvama (npr. u njemačkoj župi) ilislušanjemise preko TV-a ili interneta.

2.     PRIJAVITI SE MOŽETE SAMO POZIVOM NA TELEFONSKI BROJ NAŠE ŽUPE:

0711/6403 040 od UTORKA do PETKA i to od 9.30 do 12.30 sati.

3.     Mise ćemo nedjeljom slaviti po našem rasporedu kao i do sada! Ovdje donosimo raspored misa i koliko vjernika smije biti na misi.

4.     U crkvi ST. JOSEF u 9.00 sati: 70 vjernika na misi! Nema pričesti preko mise!

5.     U crkvi ST. HEDWIG u Möhringenu u 12.00 sati: 70 vjernika na misi!

6.     U crkvi ST. EBERHARD u 15.00 sati: 80 vjernika na misi!

7.     U kapeli u našoj misiji mise su utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom u 18.30 sati; subotom u 9.30 sati. Na misi može biti do 8 osoba. Prijave su kao i kod nedjeljnih misa.

PRIČEST NA MISI

1.     Dijeljenje svete pričesti je najosjetljiviji trenutak glede higijenskog aspekta. Zato oni koji su prisutni na misi imaju mogućnost pristupiti pričesti ili se odlučiti za duhovnu pričest.

2.     Dijelitelji pričesti moraju nositi zaštitnu masku kod djeljenja pričesti

3.     Oni koji dolaze primiti pričest trebaju paziti na razmak od 2 metra od druge osobe. Nakon primanja pričesti treba paziti da odlazak u klupu bude sa strane a ne kroz sredinu crkve. Pričest se prima samo na ruku (ne u usta).

4.     Pričest će se dijeliti s posebnom pincetom, (ili na drugi propisan način) kako bi se izbjeglo da djelitelj pričesti rukom bude u kontaktu s hostijom.

 

OSTALI SAKRAMENTI/sakramentali:

1.     Krštenja se još ne preporučuju. Ukoliko se obavlja pojedino krštenje, vrijede ista pravila kao kod slavlja sv. Misa što se tiče broja okupljenih i propisa zaštite. Sviosim svećenika, roditelja, kumova i djetetatrebaju imati zaštitne maske. Prije i poslije krštenja nema okupljanja ispred crkve.

2.     Prva pričest i krizma: Prvu pričest planiramo proslaviti 26. 9. 2020. u 11.00 sati u crkvi St. Hedwig u Möhringenu. Krizmu planiramo proslaviti 3. 10. 2020. u 13.00 sati u crkvi St. Eberhard u 13.00 sati. Naravno, ukoliko situacija bude takva da možemo slaviti. Ako ne bude tada, postoji mogućnost da Prvu pričest i Krizmu slavimo u više grupa s više termina. Ako bude tako - sve će biti u dogovoru s roditeljima!

3.     Vjenčanja: preporučuje se do daljnjega ne slaviti (zbog slavljeničkog sadržaja koji je povezan s većim brojem sudionika). Ukoliko se slavi vjenčanje - vrijede ista pravila kao kod slavlja sv. Misa što se tiče broja okupljenih i propisa zaštite. Svi, osim svećenika i mladenaca, trebaju imati zaštitne maske. Svjedoci (kumovi) moraju držati razmak od 2 metra. Prije i poslije vjenčanja nema okupljanja ispred crkve.

4.     Ispovijed se može obaviti po posebnim propisima. Prostorija u kojoj se obavlja ispovijed treba biti prozračna, razmak između svećenika i onoga tko se ispovijeda treba biti 2 metra, potrebno je nošenje zaštitnih maski.

5.     Bolesničko pomazanje i pričest bolesnima i nemoćnima dijeli se samo u velikoj potrebi. Opasnost zaraze mora pri tom biti isključena. Moraju se poštivati svi higijenski propisi. U ovoj situaciji pruža se mogućnost da pričest bolesnicima može udijeliti i netko od njihovih ukućana.

6.     Sprovodi se mogu obavljati. Broj sudionika na sprovodu ne smije biti veći od 50 osoba.

   

Naši kontakti  

Hrvatske katoličke zajednice
Bl. Alojzije Stepinac, Stuttgart-Mitte
i
Sv. Martin, Stuttgart-Möhringen
Heusteigstr. 18
D - 70182 Stuttgart
 
E-Mail: info@kkgs.de
 
Radno vrijeme ureda:
Ponedjeljak - petak:
09.00 - 13.00
Utorak - petak:
16.30 - 18.30
 
Mobitel:
fra Ivica: 0152 5361 0929
 
   

Pred nama  

Prva pričest
26. 09. 2020. u 11.00 sati
 
Krizma
03. 10. 2020. u 13.00 sati

 

 
   

I ovdje smo  

Facebook Logo 2019

Osobe čiji profil ne možemo vidjeti ili imaju konspirativna imena, ne primamo u grupu!

   

Liturgija dana  

Današnja čitanja
(kliknite ikonu)

   

Posjetitelji  

Danas 213

Jučer 233

Ovaj tjedan 903

Ovaj mjesec 1955

Ukupno 712261

   
© Hrvatske katoličke zajednice Blaženi Alojzije Stepinac i Sveti Martin, Stuttgart Zentrum